Vakantieblog

vakantieverhalen, nieuws en artikelen

Schrijven over de vakantie mooier is er niet, verhalen en artikelen die u kunnen inspireren om een bepaalde bestemming te bezoeken. Ons team bezoekt zeer regelmatig bekende en onbekende locaties om er vervolgens verslag over te doen, we duiken wat dieper in de cultuur van een land om gewoontes te begrijpen, ook dompelen we ons onder bij de lokale bevolking en laten ons leiden naar verborgen schatten en vaak zeer interessante bezienswaardigheden.

Natuurlijk laten wij u meelezen met onze ontdekkingen en vertellen waar u moet zijn om de mooiste plekken van het land te bezoeken. Naast bezienswaardigheden zijn we ook zeer geïnteresseerd in de culinaire hoogstandje van het land en laten u kennis maken met de leukste en beste restaurants, eettentjes en cafés. Een terrasje aan het strand of een club op het dak van een hotel, wij zijn er graag te gast en delen dat vervolgens met u. Lees ons vakantieblog en laat u meevoeren naar al het moois dat de landen om ons heen te bieden hebben.

Caraïbische reis

We beginnen dit blog met een reis die we enkele jaren geleden maakten in opdracht van een travelmagazine uit België, ze wilden meer weten over Curaçao het eiland wat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. De vliegreis duurt ongeveer tien uren, we hebben de avond er voor flink doorgehaald dus lagen we al snel in een diepe slaap. Direct na aankomst in ons resort valt ons ook al op een prachtig een hagelwit strand, daarachter schittert het water van de zuidelijke Caraïbische Zee, de start is goed en we gaan met goede moet onze koffers uitpakken om vervolgens een hapje te eten in het schitterende restaurant, we hebben een tafel gereserveerd op het terras, de eerste gasten zijn al aangeschoven, beetje vroeg maar die zijn vast nog niet gewend aan het ritme dat hier heerst. Ons bezoek aan Curaçao.

Bali honeymoon paradijs

De onbetwiste nummer één vakantiebestemming van pasgetrouwde stellen is het Indonesische eiland Bali. Dit eiland heeft de reputatie als het ultieme tropische paradijs, de geliefden voelen ich thuis op het wonderschone eiland. Helaas worden er steeds meer plekken op het eiland commercieel ingericht, wat totaal niet past in het plaatje van het tropische paradijs. Gelukkig zijn er ook nog ontzettend veel plaatsen te bezoeken in Bali die onaangetast zijn, ondanks de enorme toestroom van toeristen. Meer huwelijksgeluk op Bali.

Geniet van de zon in oktober

Ga je graag naar een zonnige bestemming? Heb je er dan al eens over nagedacht om dit te doen in de maand oktober? Zo ontvlucht je lekker de drukte van thuis en kun je goedkoop op vakantie gaan. In oktober zijn er veel bestemmingen waar het nog steeds prima mogelijk is om een mooie strandvakantie te houden. Zoek de zon op in oktober.

Een short break

Nederland heeft al een lange tijd te maken met heerlijk weer en hierdoor komen de vakantiekriebels bij iedereen die reislustig is naar boven. Toch duurt het nog even voor de zomervakantie aanbreekt en voor sommigen onder ons duurt het allemaal nog net even iets te lang. Ga er nog lekker even tussenuit.

Thailand trekt veel backpackers

Azië is zonder twijfel de populairste bestemming voor backpackers en dan in het bijzonder het land Thailand. Hier zijn meerdere redenen voor maar vooral vanwege de lage kosten. Thailand is het land vol mogelijkheden want je vindt er daadwerkelijk alles voor een beperkt budget. Thailand voor backpackers.

Turkije in september

Hou jij ook zo van Turkije? Het land is zeer geschikt om te genieten van de zon, zee en prachtige stranden. Heb je er al eens over nagedacht om in september naar dit populaire vakantieland te gaan? Het biedt een heleboel voordelen ten opzichte van het hoogseizoen. In september naar Turkije.