Egypte vakantie

"ontmoet oude en nieuwe cultuur"

alle vakanties van Egypte

Egypte wordt door velen gezien als het mooiste land ter wereld, het staat bekend om de piramides, tempels en het indrukwekkende verleden. Maar er is ook een heel andere kant die Egypte aantrekkelijk maakt om te bezoeken en dat is de altijd schijnende zon voor een strandvakantie aan een van de mooiste kusten die we kennen. De Rode Zee is zeer geliefd vanwege de prachtige onderwaterwereld, de koraalriffen hebben een enorme aantrekkingskracht om vele duikliefhebbers en in verschillende levendige badplaatsen kunt u genieten van een welverdiende vakantie.

Egypte grenst in het oosten aan Israël en in het westen aan Libië en in het zuiden aan Soedan. Het land grenst aan de Middellandse Zee en de Rode Zee, het is zeer woestijnachtig, grote delen behoren tot de Sahara woestijn met in het westen een aantal oases. De Nijl vormt een zeer belangrijk onderdeel van het landschap, het wordt ook wel de levensader van Egypte genoemd. Langs de Nijl is er een overvloedige groei van bomen en palmen, het stroomgebied krijgt hierdoor een tropisch aanzien.

Als u in Egypte bent kunt u er eigenlijk niet om heen om een aantal beroemde bezienswaardigheden te bezoeken. De beroemde piramides van Gizeh en het Egyptische museum zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer u in Cairo bent. Vanuit de hoofdstad kunt u een boottocht over de Nijl maken, u komt onderweg een aantal oude steden tegen die een bezoek meer dan waard zijn, bijvoorbeeld Luxor waar de oude graftombes in de Vallei der Koningen te vinden zijn, hier is ook het het graf van Toetanchamon, samen met nog vele andere graven is ontdekt. De graven zijn van binnen prachtig versierd met kleurrijke hiërogliefen en open voor publiek.

Iets ten noorden van Luxor ligt het tempelcomplex Karnak, na de piramides is dit de meest bezochte toeristische trekpleister in Egypte. Vanuit Luxor varen de schepen door naar Komombo en Edfu, maar ook tijdens het varen is het genieten. Vanaf de boot heeft u een geweldig uitzicht over de groene oevers van de Nijl, waar de mensen op het land werken, en daarachter de woestijn. De heerlijke Egyptische zon en het verfrissende briesje van de Nijl maakt het een heerlijk ontspannende reis. De laatste stop is meestal de mooie stad Aswan. In Aswan wonen naast Egyptenaren veel Nubiers. Er is dan ook een kleurrijk Nubisch dorp waar u kennis kunt maken met de gastvrijheid en cultuur van de Nubiers. In Aswan zelf is een grote soukh (Arabische markt), waar het afdingen tot een ware kunst is verheven. Na een tocht over de Nijl kunt u doorreizen naar de Rode zee om verder te genieten van uw zonvakantie.

Waarom kiezen voor de Egypte?

Kamelentocht in Egypte
Maak een kamelentocht door de woestijn

Populaire vakantieplaatsen

Hurghada staat bekend om zijn prachtige resorts, luxe hotels en appartementen met uitzicht op de rode zee. De Rode Zee is beroemd om zijn prachtige koraalriffen, ze worden gezien als de mooiste van de hele wereld en worden door vele duikers bezocht. U kunt een boottocht maken waarbij er onderweg wordt gestopt om te snorkelen of te duiken. Naast dat het hier een ideale plek is om een duiktrip te maken kunt u ook met het hele gezin naar één van de schitterende waterparken gaan, een dag uitbundig plezier voor iedereen. Het uitgaansleven is goed verzorgd, de vele restaurants en cafés worden druk bezocht door de vele toeristen. Vanuit Hurghada kunt u verschillende dagtrips maken, bijvoorbeeld naar Luxor maken, maar ook een tocht met een quad of Jeep door de woestijn is een aanrader. Een andere veel bezochte badplaats is Sharm el Sheikh. Hier vindt u werkelijk unieke duikspots en een bruisend uitgaansleven, overdag is het tijd voor ontspanning op één van de vele zandstranden.

strandvakantie Egypte
Een strandvakantie aan de Rode zee