Jamaica vakantie

"easy going living"

alle vakanties in Jamaica

Jamaica, waar reggae regeert, waar de meest mooie stranden te vinden zijn en waar dreadlocks gewoonweg nooit uit de trends verdwijnen. Op negen tot elf uur vliegen ligt dit prachtige paradijs, aan de blauwe Caribische Zee. Wanneer u zoekt naar een vakantiebestemming waar u echt vrolijk van wordt, dan kiest u voor een swingende vakantie in Jamaica. Het is absoluut de moeite waard.

Wie kent Bob Marley nu niet? Deze zanger is zonder twijfel de meest beroemde persoon die in Jamaica gewoond heeft. Hij maakte een grote internationale indruk met zijn nummers, en dan voornamelijk met de hot ‘No woman, no cry’. Wanneer u op vakantie gaat naar Jamaica, dan kunt u nader kennis maken met de muzikale sfeer van het land. Daarnaast kunt u meer over Bob Marley in het bijzonder te weten komen in het Bob Marley Museum, dat te vinden is in de plaats Kingston. Het museum is gevestigd in de voormalige woning van de zanger en brengt u dan ook heel dichtbij deze beroemdheid.

Jamaica staat niet alleen in het teken van muziek. Ook de liefhebber van natuur kan zich hier uitstekend vermaken. Het land is een plaatje om te zien als het om de natuur gaat. Het is absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan het John Crow Mountain National Park. Hier kunt u de meest mooie vogels tegenkomen en dit regenwoud biedt plaats aan de Dunn’s River watervallen. De rotsen om deze watervallen heen, in Ocho Rios, zijn goed te beklimmen. Een leuke activiteit in de natuur die u niet snel zal vergeten. Maakt u liever lange wandelingen door de natuur? Dan kunt u genieten van de wandelroutes in het Blue Mountain National Park.

Waarom kiezen voor Jamaica?

Jamaica relaxen
Relaxen is een levenvorm in Jamaica

Afwisselende vakantie

Jamaica is een land waar u de meest uiteenlopende activiteiten kunt ondernemen, bezienswaardigheden kunt bezoeken en de meest fascinerende dingen tegenkomt. De Martha Brae is een lange rivier die zich uitstekend leent voor rafttochten. Houdt u wel van een beetje spanning op het water? Dan is dit zeker een goed idee. Tijdens de rafttocht komt u langs de mooiste gebieden en kunt u de welbekende Grot van Martha bewonderen. De Black River leent zich uitstekend voor het maken van een ontspannen boottocht. Echter, helemaal ontspannen is het wellicht niet. Tijdens deze tocht loopt u kans om kennis te maken met de spitssnuitkrokodillen. Deze krokodillen leven in het wild in de rivier en het aangrenzende gebied Wetland. De krokodillen zijn zeker niet klein, want ze kunnen een lengte tot wel zes meter bereiken. U ziet ze dan ook niet snel over het hoofd.

De parelwitte stranden vragen om pure ontspanning. Geniet van een heerlijk drankje op het witte zand, met reggae op de achtergrond en een blauwe zee voor uw neus. De palmbomen ruisen en de kokosnoten vragen om consumptie. Ga hiken, zwemmen, moutainbiken, duiken, snorkelen of gewoon intens genieten. Alles is mogelijk in Jamaica, dus als u er de vakantie doorbrengt moet u er ten volle van genieten.

Jamaica kust
Watersport aan de mooiste stranden van Jamaica