Alanya vakantie

"Vakantie aan de Turkse Rivièra"

alle vakanties in Alanya

Alanya is een zeer langgerekte badplaats mediterrane kust , bekent om zijn goed onderhouden stranden, prachtige dorpjes in de buurt. De vele velden waar bananen, citroenen en sinaasappelen worden verbouwd zijn een teken dat het klimaat hier goed is. De stad beschikt over een zeer gezellig centrum met een bazaar, vele steegjes en gezellige marktjes.

Omdat Alanya zo uitgestrekt is, zijn er naast het echte centrum meerdere toeristische centra met vele winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Om de toeristen een goed onderkomen te bieden is het niveau van appartementen en hotels hoog en het aanbod van bars en restaurant bijna onuitputtelijk. Ontdek de prachtige boulevards omgeven door palmbomen die in het oude centrum doorkruisen en geniet van de schoonheid van deze prachtige kustplaats. Ondanks alle vernieuwingen is de oude kern, het oude centrum gebleven zoals hij is.

Het bruisende nachtleven, betaalbare restaurants en een multiculturele levensstijl, maakt Alanya de meest populaire vakantie bestemmingen van Turkije. Langs deze kust zijn zeer veel moderne hotels, ze maken het verblijf erg comfortabel. Er is een groot aanbod van hotelkamers voor ieders budget, vele kiezen voor een all inclusive arrangement. Antalya heeft een lange kuststrook met voorzien van vele faciliteiten. Kortom, voor mooie zandstranden, gezellige boulevards, een charmant centrum, leuke winkels, het heerlijke klimaat en de mooiste hotels, is het zeker de moeite waard om een zonvakantie te boeken.

cultuur in Alanya
Rijke cultuur en een prachtig uitzicht over de zee

Waarom kiezen voor een vakantie in Alanya?

  • De actieve badplaats Alanya ligt aan de Middellandse Zee met op de achtergrond het Taurusgebergte.
  • Overdekte markten, moderne winkelcentra, authentieke bazaars en zonnige terrassen.
  • Brede boulevards, lange zandstranden en een duik in de helderblauwe zee.
  • Betaalbaar en zeer gezellig uitgaansleven, lekker uit eten met zicht op de ondergaande zon.
  • Ruim 300 dagen zon per jaar en allerlei watersporten zoals windsurfen, parasailen, snorkelen en duiken.
  • Ga naar TUI en bekijk alle aanbiedingen van accommodaties in Alanya.
het strand van Alanya
Een geweldige stad om uit te gaan

Wat is er allemaal te beleven

Alanya heeft een tropisch mediterraan klimaat, de gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 28 graden. Het is bijzonder goed toeven in dit gebied en we raden u dan ook aan om een heerlijke zonvakantie in Alanya te overwegen. Het brede strand bestaat voornamelijk uit zand en is zeer goed onderhouden en schoon net als het helderblauwe water, er is altijd wat te beleven voor jong en oud.

Antalya een vakantiebestemming bij uitstek! Deze oude stad aan de Turkse riviéra is gelegen op 50 meter boven de zee aan de zuidkust. Het is een badplaats die zich goed heeft ontwikkeld. Met boulevards omgeven door palmbomen, restaurantjes en café trekken jaarlijks duizenden toeristen die het heel uitstekend naar de zin hebben.

vakantie naar de turkse zon