Bali vakantie

"eiland van de duizend tempels"

alle vakanties op Bali

Het eiland Bali is onderdeel van Indonesië, en heeft een adembenemende mooie natuur. Het is een vulkanisch eiland met talloze rijstvelden, ondoordringbare beboste gebieden, meren, rivieren en twee immens grote vulkanen. Door de vulkanen is de grond heel vruchtbaar en heuvelachtig.

Bali ligt in het noorden aan de Balinese Zeen en in het zuiden grenst het aan de Indische Oceaan. Het eiland is een provincie van het land Indonesië en is het meest westelijke eiland van de kleine Soenda Eilanden, de luchthaven ligt vlakbij de hoofdstad Denpasar. U kunt op Bali heerlijk eten, voor al kip en vis/schaaldieren zijn aan te raden. Enkele tips voor als u op zoek gaat naar geschikte eettentjes, kijk waar het druk is en blijf niet alleen in de hoofdstraten.

Waarom kiezen voor een vakantie naar Bali?

Indonesische mannen rusten uit
De lokale bevolking is uitermate vriendelijk en behulpzaam

Bezienswaardigheden van Bali

Het eiland ademt één en al cultuur, het grootste gedeelte van de bevolking is Hindoestaan een reden dat er zo veel tempels gebouwd zijn, mooie voorbeelden zijn de tempels Pura Tanah Lot het meest gefotografeerde heiligdom op Bali en midden op het Bratabmeer Pura Ulun Danu Bratan. Elke tempel is gebouwd voor één bepaalde god, andere tempels die u zeker moet bezoeken zijn de Goa Lawah en de Goa Gajah.

De gemiddelde temperatuur op het eiland ligt rond de 30 graden Celsius en van november tot en met april heerst er de regentijd. In de regentijd koelt het vaak af en is er kans op een bui in de namiddag of avond. In de regentijd regent het voornamelijk in het binnenland van het eiland. De flora en fauna op het eiland is heel divers.

Bali heeft een lange kuststrook, de beroemde witte zandstranden vindt u bij Sanur, Nusa Dua en Jimbaran. Een vakantie naar dit paradijselijke eiland zal een bijzondere ervaring zijn en iets wat je altijd zal bij blijven. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Pemuteran. Langs de kust zijn vele plekken om te surfen en in de omgeving van Lovina kunnen dolfijnen gespot woorden. Het kunstenaarsplaatsje Ubud is een aantrekkelijke plek om te relaxen, hier kunt u mooie souvenirs kopen als aandenken aan uw reis. Voor de liefhebbers attenderen we u op een tocht met een catamaran naar het eilandje Sanur Lembongan, het is er heerlijk snorkelen en op de terugweg ziet u een aantal indrukwekkende mangroven.

Overal waar u komt is muziek te horen, het maakt deel uit van de cultuur op het eiland. De lokale bevolking is uitermate vriendelijk en behulpzaam en dit geeft nog een extra dimensie aan de vakantie naar deze prachtige bestemming.

duikvakantie Bali
Een prima uitvalsbasis om te duiken