Cyprus vakantie

"eiland van Aphrodite"

alle vakanties op Cyprus

Cyprus is een heerlijke en zonnige vakantiebestemming in de Middellandse Zee met mooie stranden, authentieke dorpjes, bergen maar ook goede uitgaansgelegenheden en restaurants. Het afwisselende eiland is rijk aan cultuur en natuur, het kent archeologische opgravingen, lommerrijke bossen, heerlijke stranden en terrassen met olijfbomen en wijngaarden. Het vakantiegevoel wordt nog eens versterkt door het milde klimaat en de uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking.

Cyprus is het meest oostelijke eiland in de Middellandse Zee ongeveer zeventig kilometer ten zuiden van Turkije. Het eiland kent een mediterraan klimaat met warme zomers en koele, zachte winters. In de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen aardig oplopen, gemiddeld ligt de temperatuur tussen 25 en 30°C. De beste maanden voor een vakantie op Cyprus zijn de periodes maart tot en met juni en september tot en met oktober. Het landschap van Cyprus is veelzijdig en wordt tweemaal per jaar bedekt met vele bloemen een fascinerend gezicht.

Waarom kiezen voor een vakantie naar Cyprus?

De mooie kust van Cyprus
De mooie kust van Cyprus

Populaire vakantieplaatsen op Cyprus

Paphos is de bekendste badplaats op Cyprus, een pittoresk havenstadje dat bestaat uit twee delen. In het oude deel, Pano Paphos, proeft men het klassieke verleden. In het meer toeristische deel, Kato Paphos, dat rond de kleine haven ligt is het levendig, er zijn hier een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het huis van Dionysos. Coral Bay is het mooiste strand van Paphos met in de buurt een straat met vele discotheken en bars. Een andere gezellige badplaats is Ayia Napa een badplaats met de mooiste zandstranden van Cyprus hier kunt u zwemmen in helderblauw water. In het centrum van de badplaats vindt men vele pubs, restaurants en discotheken. Ook Limassol is een leuke badplaats welke beschikt over mooie stranden, vele winkels en een oude binnenstad. Limassol Bay ligt aan de oostkant van de plaats en is een badplaats waar zich vele prachtige hotels en zandstranden bevinden waar men kan duiken en waterskiën.

Tijdens een zonvakantie op Cyprus valt er veel te ontdekken, huur een auto en ga op pad, de wegen zijn goed en u kunt zo het eiland op eigen houtje ontdekken. De rots van Aphrodite is absoluut de moeite waard, dit is de plek waar de Griekse godin uit de golven van de zee is geboren. De hoofdstad van Cyprus, Nicosia, is ook zeker leuk om te bezoeken, de stad kent een oude binnenstad, vele restaurantjes, winkels en bezienswaardigheden. Er liggen aan de kust van Cyprus vele brede baaien met mooie kiezel- en zandstranden.

strandvakantie op Cyprus
Strandvakantie op Cyprus