Portugal vakantie

"de meeste zonuren van Europa"

alle vakanties in Portugal

Portugal is een vriendelijk en gastvrij vakantieland met een langgerekte kustlijn aan de Atlantische Oceaan en is daarom een perfecte bestemming voor zonliefhebbers. Er zijn ruim 275 stranden, vooral de zandstranden met indrukwekkende rotsformaties die in de Algarve te vinden zijn hebben een grote aantrekkingskracht op liefhebbers van een zonvakantie. Het land maakt samen met Spanje onderdeel uit van het Iberisch Schiereiland en grenst in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan waar ook de eilanden Madeira en de Azoren te vinden zijn, hier komen het hele jaar door mensen die van een milde temperatuur en natuurschoon en idyllische strandjes houden.

Er zijn verschillende klimaatzones, de Algarve heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Aan de Atlantische kust heerst een zeeklimaat, de zomers zijn aangenaam en de winters zijn zacht. In het noorden van Portugal dat bergachtig is zijn de temperatuursverschillen wat groter daar is het zomers warm en kunnen de temperaturen in de winter flink dalen.

Portugal is een uiterst zonnig land en daardoor zeer geschikt om een goedkope zonvakantie te boeken. Geweldige landschappen, fantastische stranden, authentieke steden en de bloemenpracht maken het een heerlijk en veelzijdig vakantieland waar u alle kanten op kunt voor een vriendelijke prijs.

Waarom kiezen voor Portugal?

Boten voor toeristen
Genieten van een heerlijke vakantie

Bekende vakantieregio's

De Algarve behoort tot de populairste zonbestemmingen met aanlokkelijke zandstranden die overlopen in een helderblauwe zee, de onderwaterwereld is er prachtig en de zee nodigt uit om te kiten, zeilen of surfen. Bezoek ook een aantal bezienswaardigheden of ga een dagje de natuur in het is zeker de moeite waard. Moderne steden en oude traditionele dorpjes wisselen elkaar af, sfeervolle terrasjes, fantastische winkelmogelijkheden en de fadomuziek maken het plaatje compleet.

Madeira wordt het bloemeneiland genoemd door de vele exotische bloemen die er groeien natuurgenieters en wandelaars komen hier helemaal aan hun trekken, de prachtige natuur zal ook hier worden erg gewaardeerd, dit geldt eveneens voor de eilandengroep in de Atlantische Oceaan; de Azoren. Mooie zandstranden zijn er in overvloed en in de dorpjes vindt u vele leuke winkels, terrassen en restaurants.

Ga het land ontdekken en bezoek historische steden en toeristische attracties, Sintra bijvoorbeeld is beroemd om zijn sprookjespaleizen en in de Serra de Estrela kunt u overweldigende ravijnen bewonderen, bijzonder druipsteengrotten vindt u in het natuurpark Serra d’Aire e Candeeiros . De Alentejo kenmerkt zich door de vele sneeuwwitte dorpjes en vergeet ook niet een dagje te slenteren door de romantische wijkjes in Lissabon.

Portugal strand
Gezellige strandjes langs de kust van Portugal