Spanje vakantie

"la buena vida"

alle vakanties in Spanje

Spanje is nog altijd een zeer populair vakantieland met voor iedere vakantieganger wat wils. Spanje kent een prachtige cultuur, een rijke historie en schitterende badplaatsen. U zult genieten van de Spaanse keuken met gerechten als paella en, tapas natuurlijk mag de Sangria niet ontbreken.

Spanje ligt op het Iberisch Schiereiland in Zuid-Europa en wordt aan de noordzijde begrensd door Frankrijk en aan de westkant door Portugal. Het land wordt omgeven door het water van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De Canarische Eilanden waaronder Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria liggen voor de Afrikaanse kust. De Balearen waaronder Ibiza, Menorca en Mallorca bevinden zich in de Middellandse Zee. Het zomerweer in Spanje wordt vooral gedomineerd door droogte en de zon. Er valt gemiddeld slechts 610 mm neerslag per jaar, het grootste gedeelte neerslag valt in de noordelijke bergen. Langs de Middellandse Zeekust ligt de temperatuur in juli gemiddeld rond de 24°C. Aan de noord- en westkust langs de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaja ligt de gemiddelde temperatuur in juli tussen 18 tot 22°C. Aan de Costa’s heerst veelal een subtropisch en zonnig klimaat. Het binnenland van Spanje kent droogte en hoge temperaturen. Door de variatie in klimaat kent het land een geweldige natuur vol tegenstellingen met een zeer gevarieerde flora.

Tijdens een zonnige vakantie in Spanje valt er genoeg te beleven. Voor de cultuurliefhebber zijn er tal van bezienswaardigheden zoals ruïnes, musea en kathedralen. Ook de natuurliefhebber zal genoeg hebben aan de prachtige natuurgebieden en de stranden bieden genoeg vertier voor de zonliefhebber. Ook zijn er op de eilanden en aan de Costa’s voldoende watersportmogelijkheden zoals zeilen, waterskiën en surfen. Spanje is gedurende het hele jaar aantrekkelijk om naar toe te gaan, boekt u in de zomermaanden, dan bent u zeker van een zonnige vakantie.

Waarom kiezen voor Spanje?

  • De Canarische Eilanden en de Balearenstaan garant voor een onvergetelijke strandvakantie aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan of de Golf van Biskaje.
  • De Costa del Sol heeft ruim 600 kilometer strand en meer dan 300 dagen zon per jaar.
  • Geniet van het afwisselende landschap, culturele bezienswaardigheden en de heerlijke Spaanse keuken.
  • Boek een betaalbare vakantie in Spanje bij Tui met een ruim aanbod aan accommodaties.
Boten in de haven
Genieten van een heerlijke vakantie aan het water

Bekende vakantieplaatsen

De Spaanse Costa’s zijn zeer populair onder zon, zee en strandliefhebbers. De Costa Brava kent een ruige kust met grote badplaatsen en een bruisend uitgaansleven. Plaatsen aan deze Costa zijn Blanes, Lloret de Mar en Salou. Vanuit deze badplaatsen is een uitstapje naar Barcelona ook zeker mogelijk. Aan de Costa del Sol vindt men grote badplaatsen zoals Torremolinos en Marbella, maar ook pittoreske dorpjes. De grote badplaatsen bieden vele uitgaansmogelijkheden en levendige boulevards.

vakantie naar de spaanse zon

Ook de Spaanse eilanden zijn zeer geliefd. Gran Canaria is het meest bekende Canarische Eiland, het kent mooie zandstranden en vele uitgaansmogelijkheden. Tenerife is ook een zeer zonnige vakantiebestemming. Lanzarote staat naast haar stranden en het mooie weer ook bekend om haar vulkanische landschap. Voor prachtig weer en hippe clubs kan men op Ibiza terecht. Mallorca kent een warm klimaat, prachtige stranden en is geschikt voor jong en uit. Menorca is zeker aan te raden voor gezinnen met kinderen vanwege de gunstige vluchtduur. Ook de geweldige hoofdplaats Madrid en de plaatsen Valencia en Barcelona zijn zeer populair en zeker een vakantie of bezoek waard.

Spanje tappas
Geniet van overheerlijke spaanse tappas